פלטפוס בילדים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/06/2004 | 21:13 | מאת: אמא דואגת

שלום רב, לבתנו בת ה- 4 יש כף רגל שנראית שטוחה בעת העמידה, לא קשיחה .(גמישה). אין לה כאבים. לאביה יש פלטפוס. רציתי לשאול- עד מתי זה סביר, ממתי (מאיזה גיל)אפשר לומר בוודאות האם יש לה או אין לה פלטפוס, והאם יש צורך בטיפול ? תודה רבה מראש.

12/06/2004 | 00:03 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ראי אתהכתבה על פלטפוס שמשמאל להודעה זאת ( מפרי עטו של דר' רון למדן ) משמאל להודעה זאת

14/06/2004 | 10:31 | מאת: אמא דואגת

לד"ר אסא לב אל שלום רב, קראתי את הכתבה, עוד קודם לכתיבת שאלתי, אך הפרטים ששאלתי לא היו ברורים מתוך הכתבה, לכן שאלתי אותם. 1. באיזה גיל בדיוק ניתן לקבוע האם קיים פלטפוס בילדה, או שזה עדיין "תהליך בהתהוות" ? (כתוב- גיל העשרה- מה זה אומר- עד גיל 18 ? !) 2. האם בכף רגל שטוחה גמישה בגיל 4 שנים - אין צורך בשום טיפול , כפי שכתוב במאמר ? רק לחכות ולראות אם ישתפר במהלך השנים ? אודה לך על תשובתך.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים