טורטיקוליס ודפורמציה במבנה הראש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/05/2004 | 00:53 | מאת: tzachi

שלום, בני בן ה-4 חודשים אובחן כסובל מטורטיקוליס. לאחר פיזיטרפיה (מתיחות לשריר) מצבו השתפר. לאחרונה הבחנתי שוב בנטית הראש הצידה וחידשנו את המתיחות לשריר. לאחר עיון וקריאה באינטרנט גיליתי שגם מבנה הגולגולת עבר כנראה דפורמציה בעקבות הנטיה לאותו צד. העיוות בראש אינו נגלה מיד לעיין אך עם זאת הוא בולט כשמביטים מזווית מסוימת. בעיקר בולט חוסר הסימטריה במיקום האוזניים. האורטופד והפיזיותרפיסט לא העירו לגבי הדפורמציה ! למי עליי לפנות ? האים קיים בארץ טיפול בקסדות מיוחדות (כמו שראיתי באתרים באינטרנט) ? מה הסיכוי שהדפורמציה תעלם לאחר טיפולי הפיסיותרפיה ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
17/05/2004 | 21:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ראשית עליך לזכור שאיננו סימטריים. אם תתבונני טוב תראי שאצל כל אדם עין אחת גבוהה מראותה ואוזן אחת נמוכה מחברתה. ב 75 %מבני האדם הרגלים אינן בנות אותו אורך בהפרש ממוצע של כ 6-7מ"מ וכמובן גם הגולגלות שלנו אינןתמיד כל כך מגולגלות ולכן הרעיון לחבוש את ילדך בקסדה הוא רעיון עועים ואני מאחל לך שהוא לא יזדקק לקסדה לא היום ולא בעוד 20 שנה. תיקון הסטיה בצואר ימנע החמרת הדפורמציה בגלגלת. .

03/06/2004 | 09:29 | מאת: דפנה

שלום צחי, כאשר בתי הייתה בת חודשיים וחצי שמנו לב שהראש שלה אינו סימטרי. רופא מומחה (אם תרצה אתן לך את שמו) המליץ להשכיב אותה על הבטן ולהעביר את הגירויים לצד שמאל. המצב השתפר והראש הסתדר אחרי זמן קצר. אגב, הדבר כנראה נבע מהעובדה שבהריון שלה סבלתי ממיעוט מי שפיר.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים