שבר מורכב בטיביה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/04/2004 | 21:47 | מאת: נועה

בני בן ה-12 סובל משבר מורכב בטיבייה ובפיבולה עקב תאונת דרכים. נותח ביום התאונה שארעה לפני חודש והוכנס מתקן איליעזרוב. במהלך החודש מאז התאונה שכב רתוק למיטה בשל שברים ללא תזוזה בחוליות T1 +T2. חודש מהתאונה לא נראים כלל סימני איחוי בטיבייה (אולי מעט בפיבולה). הרופאים אומרים כי יש סיכוי של 20% שיזדקק להשתלת עצם (מהאגן). האם הגורם יכול להיות אי דריכה על הרגל בשל השכיבה (הרופאים הזכירו השערה כזו) או בכול מקרה זהו ממצא מבשר רעות? האם שיטות של יצירת שדה חשמלי או אולטרה סאונד רלוונטיות אצל ילדים בכלל ובמקרה שלו בפרט (בשל מכשיר הקיבוע הטבעתי איליזרוב) היכן ניתן לקבל טיפולים כאלו? אילו תוספי מזון/מינרלים עשויים לעודד איחוי? נועה.

26/04/2004 | 17:44 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

http://nana.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=195177&t=195177

מנהל פורום אורתופדיית ילדים