תרגילים לשם התהפכות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/04/2004 | 12:50 | מאת: טל

צהריים טובים ד"ר, בתי בת 5 חודשים ושבוע, עדיין אינה מתהפכת לשום כוון. כמו כן, לא ממש אוהבת לשכב על הבטן ואינה מצליחה כל כך להרים את בית החזה וגם אם מצליחה, מתעייפת די מהר. מה ניתן לעשות על מנת להאריך את זמן שהותה על הבטן? יש לציין כי אנו לוקחים אותה לחוג פלדנקרייז לתינוקות בו מתרגלים את כל נושא השכיבה על הבטן, התהפכות וכו'. האם לדעתך תרגילים אלו עוזרים או כל תינוק מתקדם בקצב אישי בלי קשר לתרגילים מסוג זה? כמו כן, הבנתי כי בגיל חצי שנה, ניתן להעבירה מעגלה לטיולון. האם אכן כך? במידה וכן, האם על הטיולון להיות ממש במצב ישיבה או מוטה אחורה מעט? תודה מראש!!

18/04/2004 | 22:03 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

התפתחות מערכת העצבים מוכתבת מראש ואין לתרגילים שאתם עושים שום השפעה על כך. הזוית הטובה בטיולון היא הטיה של 30-45 מעלות אחורנית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים