זריקת בוטוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/04/2004 | 21:44 | מאת: אבי

שלום! לאחר שאובחן כי לבני ישנה נוקשות בשריר רגל שמאל ,וכתוצאה מכך הוא אינו מסוגל להניח את כף רגלו השמאלית על הקרקע אלא רק את אצבעות הרגל, הוחלט לשים לו סד מה שעוזר לו מאד ומצבו משתפר( הליכה של מס' צעדים ללא עזרה ובעזרת חפצים בכל הבית) כמו כן לאחר אבחון נאורולוגי הוחלט לתת לו זריקת בוטוס.... שאלותי הם: 1. מהי זריקה זו ועד כמה היא תוכל להועיל? 2. האם בעצם קבלת הזריקה אין השפעה על השרירים האחרים שאיתם אין בעיה ?

14/04/2004 | 15:34 | מאת: מיכל ג'

לאבי כאמא לילד הסובל מאותה בעיה זריקת הבוטוקס היא זריקה המכילה רעלן שגורם להחלשת השריר ואז אפשר ביותר קלות לגרום לתנועה טובה יותר הזריקות מועילות באופן משמעותי לגבי השאלה השניה איני רוצה להטעותך סתם כי אני לא יודעת ולא עלה בדעתי לשאול רופא אם אפשר לשאול ממה סובל הילד ואיך גילתם את העיניין כי אצל הבן שלי זה כתוצאה מדימום מוחי שנוצר בעקבות הנשמה ממושכת בפגיה מקווה שעזרתי

15/04/2004 | 21:34 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הבוטוקס הנו רעלן בוטולינום. זהו חומר הגורם לשיתוק שרירים. הוא משיע כ 6 חדשים. בעקבות זריקה מושפע רק השריר לתוכו הזריקו.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים