קלאב פוט

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/04/2004 | 18:08 | מאת: אליאס

שלום לכם וחג פסח שמח אשתי בת 26 שבוע 16 להריון עברה אתמול סקירת מערכות מוקדמת.התוצאות היו תקינות חוץ מרגל ימין ש- "הודגם קלאב פוט חד צדדי". ברצוני להבין יותר את הנושא ואת חומרת הנושא ואת אופן הטיפול בבעיה. כמו-כן אשמח לקבל מידע או אתרים ריפואיים ברשת שמתייחסים לנושא זה. בכבוד רב ותודה מראש אליאס

08/04/2004 | 22:27 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

קלב-פוט בעברית כף רגל קפודה. זה עווג של כף הרגל הנראית כמו אלת גולף. מנסיוניראיתי כבר ילדים שאובחנו כסובלים מכף רגל קפודה בהיותם ברחם ויצאו לאויר העולם ורגלם תמה וברה. בכל מקרה כדאי להתכונן לאפשרות הפחות נעימה דהיינו שיש כף רגל קפודה . הטיפול בדרך כלל מתחיל ביו הלידה וראשיתו היא ביצוע מתיחות וקיבוע בגבס לעיתים קרובות במשך 8-12 שבועות אחר כך עושים ( עפ"ר) ניתוח זעיר בשוק ומקבעים בגבס לעוד 4 שבועות אחר כך מקבעים בנעל וסד מיוחדים למשך עוד כ 10 חדשים באופן קבוע אחר כך ממשיכים בסד למשך 3 שנים בלילה בלבד. ב"תפוז " יש "קהילת " קלב פוט ותוכל למצא שם הרבה התיחסויות

20/04/2004 | 22:35 | מאת: אילנה

שלום. גם אני בהריון, בדיוק כמו אצל אישתך גילו אצלי קלאב פוט. וגם אני כתבתי באתר זה שאלה לאורטופד, אך כעבר זמן הגיע אלי הודעה מאימא מקסימה שסיפרה לי פורום הורים של קלאב פוט. בפורום זה תוכל לשאול את כל השאלות האפשריות, ויענו לך בלב פתוח ואוהב (בלעדיהם, לא הייתי מסתדרת). להלן הכתובת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=949 נפגש שם :)

מנהל פורום אורתופדיית ילדים