גמישות יתר של תינוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/04/2004 | 22:03 | מאת: יעל

שלום בני בן חצי שנה. כבר מגיל 4 חודשים הוא מתהפך מגב לבטן אולם רק דרך כתף שמאל, דרך כתף ימין לא מצליח. בנוסף אינו מתהפך מבטן לגב למרות שנחשב קל יותר. פיזיותרפיסטית איבחנה אותו כבעל גמישות יתר. א- כיצד מאבחנים גמישות יתר? הוא לא מצליח לשים רגליים בפה אז כיצד הוא מוגדר כך? ב- מה ניתן לעשות לשפר את ההתהפכות גם לצד ימין? ג- מה לגבי ההתהפכות מבטן לגב? מה עושים???

06/04/2004 | 14:30 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

איבחוןגמישות יתר נעשה על ידי בדיקת טווח התנועה של המפרקים באצבעות ,מרפקים וברכיים. אין שום צורך לשפר את יכולת ההתהפכות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים