הליכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/03/2004 | 21:50 | מאת: מרב

שלום רב! בני כבר כמעט בן שנה ושבעה חודשים ועדיין לא הולך לבד. יש לציין כי הוא עושה מספר צעדים לבד בעידודנו, אך לא נראה מספיק בטוח בעצמו. פנינו להתפתחות הילד אך התורים ארוכים... בנתיים, האם יש מקום להלחץ? אם הוא היפוטוני, ממה זה נובע? וכיצד ניתן לטפל? האם יש בדיקה מסוימת הבודקת כשרות ומוכנות להליכה? רוב תודות.

31/03/2004 | 09:01 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אני מבין שילדכם כבר מתחיל ללכת וזה סימן טוב. הבדיקה הטובה ביותר לצורך צפיית סיכוייו להלך הנה מעקב התפתחותי. אם אבני הדרך ההתפתחותיות שלו עד כה היו תקינות אין סיבה לחשוש שהואל לא ילך - אלא אם כן לקה במחלה כלשהיא של מערכת העצבים או השרירים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים