תאומים לא זהים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/03/2004 | 08:51 | מאת: נ

שלום לך אני אמא לתאומים (זכרים לא זהים) בני כ 10 חודשים. הם נולדו (לאחר שמירת הריון ממושכת) באמצע שבוע 37 במשקל של 2.020 ו 2.090 ק"ג באורך של 45 ו 46 ס"מ בהתאמה למשקל. בעלי בחור גבוה (כ 1.90) ואני די ממוצעת (1.63). כבר היום ניכרים ההבדלים ביניהם - התינוק שנולד 70 גרם כבד יותר כבר בכמעט 1.5 ק"ג וגבוה יותר ב 4 ס"מ. הקטן הינו מתחת לעקומה (מתחת לאחוזון ה 10% של טיפת חלב). אין אני מודאגת מהתפתחותו מפני שהוא פעיל וזריז ומפותח מאוד מוטורית. שאלתי היא: האם בהכרח אחד יהיה גבוה והשני נמוך על פי הנתונים האלו או שדברים עוד עתידים להשתנות? האם בהכרח תינוק קטן יהיה בחור קטן / נמוך וההפך? רק עקב היותם תאומים מאותו מין שאלה זו מטרידה אותי. אודה באם תענה לי בברכה, נ.

19/03/2004 | 23:25 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עוד חזון למועד ומן הנתונים שהבאת לא ניתן עדיין להקיש על העתיד.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים