מחלת שויירמן

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/03/2004 | 00:12 | מאת: עידית

בני אובחן כחולה במחלת שויירמן [הוא כפוף]. מהי מחלה זו והאם לכשיתגייס זה יוריד לו פרופיל?

19/03/2004 | 18:00 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מחלת שוירמן נקראית גם עקשת נעוורים או JUVENILE KYPHOSIS . היא נגרמת מחמת התפתחות לא תקינה של חוליות עמוד השדרה באופן שחלק מהן מקבלות צורת תריז. ההגדרה של המחלה היא שיש קשת מעל ל 40 מעלות ולפחות שלש חוליות שיש להן צורת תריז עם זוית של 5 מעלות ויותר בין הגבול העליון לתחתון. המחלה מלווה לעיתים קרובות בכאב גב. המצב גורם להורדת פרופיל .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים