תינוק לא זוחל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/08/2001 | 22:28 | מאת: שחר

שלום תינוק בן 11 חודשים מטופל בפיזוטרפיה פעם בשבוע מגיל חצי שנה ההתקדמות מאד איטית הופנה לטיפול הנ"ל מכוון שלא הרים את הראש עד גיל 5 חודשים נכון להיום נעמד על היידים המצב בטן אך מיד נופל 1. האם נראת הבעיה כבעיה אורטפדית 2.האם ניראת הבעיה נורולגית ( פיגור ) 3. מתי הקו האדום מבחינת הזחילה (גיל) אנחנו די מיואשים שחר אודה על תשובה מהירה

08/08/2001 | 22:16 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

שחר שלום בעיה מן הסוג שאתה מתאר היא בעיה נוירולוגית ביסודה שכן כל התפתחות התנועה אינה אלא פועל יוצא של התפתחות והבשלת מערכת העצבים המרכזית. הזחילה כשלעצמה הנה שלב בהתפתחות אךאינה "חובה" ויש ילדים המדלגים עליה . בברכה דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים