טורטיקוליס וא-סימטריה בפנים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/02/2004 | 22:16 | מאת: לב

שלום ד"ר, ביתי בת 5 חודשים נולדה עם טורטיקוליס לשמאל. כמו כן גם פנים א-סימטריות. גם רופא הילדים וגם האורטופד המליצו לאורך הדרך לא לעשות שום דבר מיוחד חוץ מלהשכיב את הילדה כל פעם על צד אחר.... ושעד גיל שנה זה יעבור. מצב הטורטיקוליס אכן השתפר וגם בא-סימטריה ניכר שיפור אך לא ב- 100 אחוז. השבוע הייתי אצל אורטופד נוסף אשר נזף בי על שלא עשיתי לביתי פיזיוטרפיה מגיל חודש. שאלתי היא האם האי-סימטריה בפנים אכן עוברת עד גיל שנה (כפי שציינו הרופאים...) או שפספסנו חודשים יקרים של טיפול.... השבוע אנו נתחיל עם פיזיוטרפיה. תודה, לב

25/02/2004 | 20:58 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא בהכרח. במידה שהטורטיקוליס לא עובר גם האסימטריה אינה עוברת. אכן מומלץ לעשות מתיחות של הצואר לתיקון העווג וכל המרבה הרי זה משובח.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים