שחזור הודעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/02/2004 | 00:49 | מאת: אריאל

לפני כשלושה שבועות כתבתי שאלה בנוגע לעקב והנה תוכנה: לאחרונה התחלתי לסבול מכאבי רגליים אשר מקורן בעקב בזמן הליכה ואימוץ שרירי התאומים. כאשר אני הולך על העקבים בלבד איני מרגיש כאב. כאב העקבים החל לאחר מקה קלה אשר עשתה סימן כחול ותו לא... אך הכאב נמשך כחודשיים, הכאב בהחלט נסבל אך מעיק לפעמים. העקבים כואבים יותר כאשר הינם קרים אך לאחר ריצה קלה\חימום העקב הכאב נעלם. שמעתי בעבר על תופעת "עקב אכילס" האם זוהי יכולה להיות צרתי? אריאל. (רקע כללי - חייל בן 19... מבצע בעיקר עבודות פיסיות מאומצות) אשמח אם אקבל תשובה ---------------------------------------------------------------------------------------------- עלי לציין שאת תופעת "עקב אכילס" שמעתי בתוכנית היומית של פרופסור קראסו שבה דיברה גברת אחת עם אותה בעיה כמו שלי והוא אמר לה שזה נקרא"עקב אכילס" ואמר לה איך ניתן לפתור זאת, אך איני זוכר את השיחה בינם כי באותו זמן לא סבלתי מבעיה זאת. בתור תגובה רשמת לי את הסיפור מהמיתולוגיה היוונית על אכילס שאימו טבלה אותו במעין אשר גרם לו להיות חסין כל מפגע אך שכחה לטבול את העקב שלו. אכילס מת לאחר שנורה חץ ברגלו. ולפי מה שציינת אמרת שיכול להיות שזוהי דלקת בגיד האכילס וביקשת ממני לציין היכן בדיוק כואב. אך מאז עברו הרבה ימים וההודעה נדחקה בדפים הקודמים של הפורום. מכיוון שאין אפשרות להחזיר אותה אני ארשום אותה שוב פה: --------------------------והנה תשובתי--------------------------------- הכאב מקורו בעצם העקב בחיבור בין גיד האכילס בעקב בקצה האחורי של העקב. ההרגשה הינה כסימן כחול. כאשר נוגעים\מפעילים לחץ נוצר כאב קל יחסית ונסבל. ישנם ימים שהכאב אינו מופיע או ממש חלש עד שלא מורגש וישנם ימים שמרגישים אותו די חזק העקב כואב בעיקר כאשר מפעילים עומס על גיד האכילס ושרירי התאומים כמו למשל טיפוס על הר. אשמח אם תעזור לי ותתן לי דרכי טיפול בבעיה. אריאל הנה קישור להודעותי בדפים הקודמים: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=121&i=20520&t=20520 תודה.

08/02/2004 | 13:30 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כאמור הסיבה יכול.ה להיות דלקת של גיד אכילס או דלקת של בורסה הנמצאית בסמוך. איבחון יעשה בבדיקה של הרגל ואם יש צורך בצילומים. הטיפול כולל מנוחה , הגבהה של העקב מתיחות של הגיד ותרופות נגד דלקת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים