כאבי רגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/02/2004 | 08:42 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן 5 וסובל מדי פעם בכאבי רגליים בעיקר בכפות הרגליים ולפעמים בכל הרגל. מגיל 6 שבועות עד גיל 5.5 חודשים היה קשור עם הרגליים עקב פרק ירך משוחרר ולאחר מכן עשינו לו פיזיוטרפיה כ-10 חודשים עקב טונוס שרירים גבוה. היום אין שרידים לטונוס הגבוה אבל האם יש קשר לעברו לכאבי הרגליים או שזה כאבי גדילה? הכאבים הם בעיקר אחרי נסיעה באופניים, עמידה והליכה מרובה. בתודה מראש, יעל

02/02/2004 | 19:47 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

איני רואה קשר בין מחושיו של בנך היום לעברו . המושג כאב גדיהל הוא חסר משמעות ואין לו תפקיד אלא לסבר את אזני ההורים המודאגים למרות שאין לו שום בסיס פיסיולוגי. אז מה כן. ובכן התלונה של כאב בירכיים לפעמם בשוקיים או בכפות הרגליים אצל עוללים היא שכיחה מאד במיוחד באלו שיש להם גמישוות ניכרת של המפרקים. סיבת הכאב לא ממש ברורה שכן מדובר בבעיה חולפת . במקרים קשים וטורדניים מאד יש לבדוק את האפשרות שמדובר במחלת שרירים של ממש אם כי הסיכוי למצא כזאת הוא קטן ביותר.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים