תוצאות מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/01/2004 | 20:26 | מאת: דבורה

בני בן ה-5.6 עבר מיפוי עצמות כתוצאה מצליעה ממושכת ללא כאבים. התוצאות תקינות, אך עדיין יש צליעה קטנה (בהליכה - לעיתים צולע ובריצה מבצע מעין דילוגים). איזה עוד בדיקות ניתן לבצע או ששווה לחכות קצת? האם יש סיכוי שהדבר הינו התנהגותי? תודה

25/01/2004 | 23:08 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בדיקה חשובה מאד היא בדיקת אורך הרגליים . בדיקה נוספת היא בדיקת טווח התנועה של המפרקים השונים . בדיקה שלישית היא בדיקה נוירולוגית . והבדיקה החשובה מכל היא לשאול את בנך מה הוא מרגיש ואם והיכן כואב לו. צליעה היא התנהגות הנולדת כתוצאה מגורמים רבים החל מהבדל באורך רגליים וכלה בגורמים נפשיים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים