דלקת בחוליות עמוד השדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/12/2003 | 00:00 | מאת: s.n

לילדתי בת השנתיים התגלה דלקת בחוליות וחשד לאבסס בעמוד השידרה. ברצוני לדעת קצת יותר בנושא (ילדתי נמצאת לפני ניתוח).

20/12/2003 | 13:14 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

המידע שאת מוסרת הוא דל ביותר ולכן לענות לך יש צורך להתפרש על הרבה נושאי מה שהוא קצת מחוץ לתחום הפורום . כיון שכך אסתפק ואומר כי אפשר לפרש את המילי "דלקת בחוליות" בשני אופנים האחד מחלה זיהומית של העצם . מחלה זאת נקראית אוסטאומיאליטיס - במקרה שלך אוסטאומיאליטיס של חוליה. או מחלה זיהומית של הדיסקוס שבין החוליות מחלה זאת נקראית "דיסקיטיס". בשני המקרים עיקרו של הטיפול הוא טיפול אנטיביוטי. במידה שיש גם מורסה צריך לנקז אותה על ידי ניתוח.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים