תינוקת שרוצה לשבת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/11/2003 | 15:01 | מאת: מיכל

ביתי בת ארבע חודשים לפני כיומיים למדה להתהפך מהגב לבטן לבד (בלי יכולת להוציא את היד בסוף ההיפוך). מזה כחודש היא מנסה לשבת בעיקר כשאני מושיבה אותה עליי במצב של חצי שכיבה אך גם בעגלה כששמים אותה היא מרימה את הראש ומנסה להתרומם למצב ישיבה ללא הצלחה. כשהיא עליי ומתיישבת ניא מצליחה להחזיק את הגב והראש יציב מספר דקות. לפעמים כדי להתיישב היא נעזרת באחיזת האצבעות שלי. האם ניתן לאפשר לה לשבת? האם נגרם איזהו נזק כתוצאה מהישיבה? היא מאוד אוהבת לשבת ולפעמים גם מייבבת אם לא מאפשרים לה?

29/11/2003 | 17:35 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שום רע בהושבה של התינוקת בתנאי שהיא נתמכת מגבה.

01/12/2003 | 23:03 | מאת: אודליה

שמי אודליה , אם לשניים, הקטן בן חמישה חודשים.אני מורה לשיטת פלדנקרייז ותלמידה בקורס ליווי התפתחותי של תינוקות. לא אחלוק על תשובתו של ד"ר לב אל ורק אומר את דעתי. מעצם השאלה של מיכל מתעוררת השאלה האם להושיב תינוק שלא בהכרח מוכן למצב זה. מי שמחזיק תינוק בגיל 4 חודשים יכול להרגיש כי הוא עדיין לא מוכן לישיבה. יחד עם זאת במצב של ישיבה הוא יכול לראות את העולם בצורה אחרת מאשר בשכיבה, לכן מעצם היות התינוק סקרן הוא רוצה להיות במצב זה לאחר שהוא נחשף אליו. רצון התינוק לשבת אינו מעיד על מוכנות פיזית לתנוחה זו. התנוחה האידאלית לתינוק עד שהוא מתיישב בעצמו היא במצב מאוזן -שכיבה על הגב או על הבטן או ערסול במנשא או על הידיים. הושבת תינוק שטרם מתישב בעצמו עלולה לגרום לדילוג על שלב התפתחותי ולפגוע בהתפתחות התקינה. למצב זה עלולות להיות השלכות בתקופות שונות בחיים. למרות זאת אני חייבת להדגיש כי בכל זאת רוב הילדים מתפתחים בצורה תקינה למרות שהושיבו אותם טרם התיישבו, כך שזו ממש לא תורה מסיני. לכן עצתי האחרונה למיכל את האמא, תעשי מה שאת מרגישה, זה כנראה הכי טוב לתינוקת שלך.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים