קיפוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/11/2003 | 11:40 | מאת: שושנה

שלום, בן 17. אבחנה -POSTURAL KYPHOSIS. T3 T11 - 60 מעלות בבולסטר ירד ל-30 מעלות RISSER SIGN - 4 האם הבעיה נחשבת כקלה, בינונית, קשה? סובל לפעמים מכאבי גב. באיזו מידה הבעיה משפיעה על הפרופיל הצבאי? האם חגורה יכולה לעזור? איזו? תודה רבה

12/11/2003 | 06:59 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הבעיה היא די גבולית בבדאי לא קשה. משפיע על פרופיל במידה קלה( נשאר קרבי ) חגורת בוסטון או TLSO באופן כללי אם השיא של הקיפוזייס הוא מתחת לגובה של T8 מעל לגובה זה חגורת מילווקי.

16/03/2004 | 22:14 | מאת: שמוליק

שלום בני בן 12 ואובחן אצלו קיפוזיס גבית עליונה השיא ב T6 בצילום נצפה קיפוזיס של 58 מעלות גמיש באופן חלקי. המלצת הרופא היא מכשיר מילווקי. הבן מתבייש ללכת עם מכשיר זה ולכן שאלתי היא אם ישנם טיפולים אחרים שיכולים לעזור ללא מכשור קבוע וכן אם קיים מיכשור קבוע לבעייתו אשר פחות נראה לעיין?. תודה מראש. שמוליק

מנהל פורום אורתופדיית ילדים