osteoid osteoma , AVN

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/11/2003 | 20:13 | מאת: קרן

שלום רב ! אני סובלת מזה כשבע שנים מכאבים בכף יד ימין, על פי צילומים העצם הבעיתית היא עצם ההאמט בשורש כף יד ימין. קיבלתי שתי אבחנות שונות על פי ניתוח תוצאות צילומי ה CT וה MRI , האפשרות הראשונה שהועלתה היא osteoid osteoma ואילו האפשרות השניה היא AVN. כרגע אני בהריון, שבוע 31, הכאבים הלכו והתגברו במהלך ההריון עד לחוסר יכולת תפקוד, אני מצליחה להרדם בלילה רק באמצעות משככי כאבים. מעל המקום הכואב קיימת נפיחות תמידית של כלי דם. ברצוני לשאול כיצד ניתן לקבוע באופן ברור מה הבעיה (כל רופא אומר לי משהו אחר), מה הטיפול המתאים לכל בעיה, האם קיים קשר בין ההריון להחמרה בכאב ובמידה וכן האם יפחתו הכאבים לאחר הלידה. תודה רבה על תשומת הלב.

12/11/2003 | 06:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לקיחת אספירין משפיעה בדרך כלל באופן דרמטי על אוסטאויד אוסטאומה ולא על AVN . יש הממליצים על שימוש בחומצות שומניות המכילות אומגה 5 כתרופה נגד דלקת המקילה על הכאב באוסטאואיד אוסטאומה . הגודש בהריון עשוי להחמיר את הכאב במיוחד אוסטאואיד אוסטאומה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים