club foot

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/11/2003 | 22:04 | מאת: אורנית

שלום לך ד"ר - בסקירת מערכות של שבוע 24 התברר שלעובר יש club foot ברגל שמאל. הייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק ומה הטיפול שהעניין דורש. תודה.

08/11/2003 | 22:34 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כף רגל קלוטה או יש הקוראים לו כף רגל סוסנית ראי http://infomed.msn.co.il/glossary/g_3676.asp מדובר בעווג (מום ) שבו כף הרגל מסובבת בכמה כוונים עד שצורתה מזכירה צורת אלת גולף ומכן השם. באופן כללי ניתן לומר על הטיפול שהוא בן 3 פרקים. פרק ראשון 3 חדשים בו מבצעים מתיחות של כף הרגל וקיבוע בגבס אותו מחליפים בתחילה כל3 ימים אחר כך כל שבוע אחר כך כל שבועיים וכו'. בסוף תקופה זאת עוברים לפרק ב שבתחילתו עושים ניתוח קטן ומקבעים בגבס למשך חודש ואחר כך מקבעים את הרגל בסד מיוחד עם נעל למשך כשנה. פרק שלישי הילד משתמש בסד למשך הלילה עוד שלש שנים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים