עיכוב בהליכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/10/2003 | 15:25 | מאת: לי

שלום, יש לי בן בגיל שנה ועשרה חודשים. הוא עדיין אינו הולך. מהו טווח הזמן הארוך ביותר של מצב זה ומתי זה כבר נחשב לחריג? בביקורי אצל אורתופד נאמר שיש בעיה מסוימת של רפיון שרירים אך עם הזמן זה יסתדר ושהכל בסדר, אני מודאגת מאד......אנו מנסים להעמיד את הילד ולגרות אותו להתהלך, אך ברגע שהוא חש את הקרקע הוא נסוג ומייד מתיישב......מה ניתן לעשות על מנת לזרז את צעדיו? יש לציין שבשאר תחומי ההתפתחות הוא מתפקד כמו כל הילדים. תודה

24/10/2003 | 19:52 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא ניתן לזרז את הבשלת מערכת העצבים אך ניתן לחזק את השרירים שכבר מתפקדים על ידי עידוד השימוש שבהם באמצעות משחק ומתן חיזווקים. במידה שהילד לא ילך עד גיל 4 -כאשר הפרמטרים האחרים להתפתחות מוטורית תקינים- יהיה מקום לקבוע בודאות שיש בעיה. .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים