טורטיקוליס+טונוס גבוה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

21/09/2003 | 16:23 | מאת: תיקי

שלום לך בני בן כמעט 5 חוד' מגיל חודשיים גילינו שיש לו טורטיקוליס והתחלנו טיפול פיזוטרפי הפיזוטרפיסטית אמרה שלילד יש גם טונוס גבוה (המוכר לי מבתי) יש לציין שעדיין אין שיפור ממשי וכשהוא חלה במשך שבוע בכלל זה נהיה יותר גרוע אנחנו עושים תרגילים לפי ההוראות השאלה היא האם שתי הגורמים יחד מקשים על העניין ? ומה עוד ניתן לעשות?( הילד אינו מושיט יד לחפצים מהזרוע רק מהאמה וגם מעדיף לשים את הידיים לצד הראש מאחור) תודה מראש וסליחה על המכתב המבובל

22/09/2003 | 21:33 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הטיפול בטורטיקוליס מולד כולל מתיחות על ידי ההורים והפיסיותרפיסט/ית בגיל מתקדם םיותר קיבוע הראש בעמדה הפוכה באמצעות חגורה מיוחדת ואםזה נכשל ניתוח לחיתוך השרירי האחראי וקיבוע של הראש בעמדה הפוכה.

22/09/2003 | 22:51 | מאת: תיקי

תודה על תשובתך אך רציתי לדעת אם זה שיש לילד גם טונוס גבוה מסבך את העניין? תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים