אוסטאומה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/09/2003 | 00:02 | מאת: שולי

בני בן 8.5 נותח עקב כאבים עזים ברגלו , בצילום הרנטגן+CT נראתה ציסטה בפיבולה פרוקסימלית. הילד נותח לפני כארבעה חודשים בהדסה ע"כ בניתוח מונחה CT.לאחר הניתוח אובחן שבר בפיבולה באזור הניתוח הילד גובס לארבעה שבועות. לאחר הניתוח נמסר לנו כי תוצאות הבדיקה הפתולוגית הראו "רסיסי עצם והוסבר לנו כי מאחר והממצא הוצא בפרורים קטנים לא ניתן לקבל אבחנה פתולוגית מדויקת אך כנראה שמדובר באוסטאומה שפירה הילד שוחרר ממעקב. מאז הניתוח הילד חלש ומתלונן על כאבים שונים באזורי גוף שונים וכן על חולשה. ישן הרבה. בוצעו בדיקות דם ע"י רופא הילדים שהראו סידן 11.1 אלקלעי פוספאטז 405 LDH 544. לדברי רופא הילדים בדיקות אלה מצריכות המשך מעקב בעוד שבועיים לראות שאין עליה של הערכים. לצין כי לפני הניתוח היה LDH 250 אלקלעי פוספטאז 270.מהי משמעות הבדיקות והאם יש סיבה לדאגה?

03/09/2003 | 12:35 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מצב בו יש ריפוי של שבר מלווה בעליה של רמת האנזימים הנ"ל בדם.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים