פריקת מרפק לילד בן שלוש וחצי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/08/2003 | 09:59 | מאת: איריס

שלום! בני בן השלוש וחצי חווה חויה שחוזרת על עצמה כבר מס' חודשים - פריקת מרפק - בהתחלה ביד שמאל ובימים האחרוני קורה המקרה גם ביד ימין. תופעה זו חוזרת תוך כדי השתוללות או משחק, בצורה פתאומית, וברור שהילד סובל מכאבי תופת איומים. בפעם הראשונה רופא שחרר לו את היד (צר לי על ההגדרה) ובימים האחורנים אני עושה לו מס'ז עדין ואז נרגע הכאב בבת אחת. השאלה - מה עושים? ממה זה נובע? תודה

15/08/2003 | 21:15 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מדובר בתת פריקה של ראש עצם הרדיוס לא של המרפק כולו התת פריקה קורית עקב הפעלת כח על רקע של גמישות יתר מה שמאפשר שהכח שיגרום לתת פריקה לא יהיה גדול . מה שקורה בדרך כלל הוא שהילד נופל ואז האם או הגננת הנבהלת ממהרת להרימו תוך כדי משיכה ביד והרי לך תת פריקה . המניעה היא על ידי הרמת הילד תחת בתי השחי . בכל מקרה עליך לדעת שמדובר בבעיה חולפת ושום ילד לא מגיע לחופה עם המצב .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים