קיפוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/08/2003 | 22:52 | מאת: אור

שלום וברכה! בני בן כמעט 12. לדעתי הוא עומד עקום, כתיפיו שמוטות קדימה. התחלנו בביקורת אצל אורטופד, בביקור האחרון נעשה צילום ונמדדו 55 מעלות נטיה של קיפוזיס. הרופא די נדהם מהממצא ואמר שאכן המצב הקליני יותר גרוע ממה שהוא נראה. כרגע הומלץ- שחיה ומעקב + צילום בעוד חצי שנה. אני לא רגועה, למרות שזה רופא מצוין. יש לי נסיון קשה- [אני יודעת שזה משהו אחר], עם בן גדול יותר שיש לו סקוליוזיס מולד בעקבות חצי חוליה בעמוד השדרה ושם כשהגענו לסביבות 54 מעלות הוא טופל בחגורת בוסטון. הטיפול נמשך כעשר שנם ובגיל 12 הוא נותח. אודה אם אוכל לקבל הסבר על ההבדלים במספר המעלות בין סקוליוזיס לקיפוזיס. אבקש לדעת האם כדאי בשלב זה לקחת את בני לסדרה של טיפולים אלטרנטיביים כדי לעזור לו לסגל עמידה יציבה יותר. אם כן, איזה סוג טיפול מתאים לבעיה ולגיל שלו? תודה.

06/08/2003 | 21:59 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הדרך היעילה היחידה להביא לישור העקומה שלהגב בעקשת ( קיפוזיס) היא על ידי חגורה. הקו האדום להתחלת טיפול הוא 45 מעלות . הזמן האידיאלי לטיפול הנו בתקופת תאוצת הצמיחה. במקרה שלך כיון שילדך עדיין לא הגיע לתקופת הצמיחה המהירה מותר להמתין עד התחלת הטפול בחגורה שכן היעילות של הטיפול בשלב זה היא פחותה בהשואה ליעילותו בתקופת הצמיחה המהירה. החגורה הטובה ביותר לטיפול בעקשת היא חגור מילווקי לעקומות גבוהות וחגורה "מתחת לבית השחי "בעקומות נמוכות. אין טיפול אלטרנטיבי לחגורה אבל יש כמה תרגילים שכדאי לעשות וזה כולל מתיחה של ההמסטרינגס שהם עפ"ר קצרים אצל ילדים "כפופים" וחחיוק שרירי בית החזה והגב לקראת תקופת החגורה שמטבע הדברים תחליש אותם במידת מה. .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים