קפלים מוזרים....

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/07/2003 | 08:37 | מאת: גן עדן

שלום רב לצערי, אני פעילה מאוד בפורום.... בני בן החצי שנה מטופל בקלאב פוט מהיום השני להיוולדו, כרגע הוא מטופל בסדים. בכף הרגל ישנם קפלים אחוריים שעד כה היה נדמה שהם נוצרו כתוצאה מיישור הרגליים וטיפול בגבס. לאחר התייעצות נוספת עם אורטופד, הוא טען שהקפלים מוזרים לו וייתכן ומדובר ב ARTHNOFYPORS ייתכן ולא רשמתי נכון. האם אתה מכיר איזו בעייה שדומה למה שתיארתי ואם כן, האם אוכל לקבל יותר מידע על כך. בתודה מראש ויום טוב אורית

22/07/2003 | 10:06 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ARTHROGRYPOSIS MULTIPLEX CONGENITA זה השם במלואו . בראשי תיבות AMC בדיבור יום יומי ארתרוגריפוזיס. ז ו מחלה מולדת קשה מאד פוגעת עפ"ר במספר רב של מפרקים כתפיים ידיים ורגליים דוגמא תוכלי למצא ב:http://www.akronchildrens.org/neuropathology/fig13-8.html רגל סוסנית(קלב פוט) זה רק חלק מן המחלה . מה שמאפייןאת המחלה הזאת הוא העדר קפלים מעל למפרקים הפגועים מחמת חוסר תנועה עוד ברחם והקושי העצום לתקן את העווגים. הכנסי לGOOGLE הקלידי את השם שלמעלה והגדירי חיפוש תמונות תמצאי כמה עשרות אתרים עם תמונות שיתנו לךמושג די ברור על המחלה.

22/07/2003 | 12:17 | מאת: גן עדן

תודה רבה, עזרת לי מאוד והרגעת אותי. יום נעים אורית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים