ליפומה תחת ברך ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/06/2003 | 10:31 | מאת: משה

לילדי בן השנתיים וחצי נתגלתה ליפומה בברך ימין .(אולטרא סאונד) פניתי לכירורג ילדים לאחר שרופא הילדים בקופה רצה לשלוח אותי למיפוי איזוטופי וביופסיה הכירורג טען שאין טעם לנתח ובמיוחד לא בגיל כזה כל עוד הליפומה לא מפריע לתנוע וכו.. או לא גודלת. קשה לי מאד לזהות גדילה אם בכלל. קבענו שנפגש לאחר חודש למעקב? רציתי לשאול האם לדעתך צדקתי בקבלת הגישה שלא לנתח? ובכלל מה זה אומר שזה גודל (אם וכאשר) ???? בתודה מראש

27/06/2003 | 17:53 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הגישה של כירורג הילדים היא הגיונית ומקובלת ומבוססת על נסיונו . מכיון שמדובר בגידול של רקמה רכה אין מקום לבצע מיפוי איזוטופים. ניתן לללמוד ממישוש והתבוננות באולטרה סאונד אם מדובר בשאת שפירה -כמו ליפומה או שאת ממאירה . במידה ויש ספק יש לעושת ביופסיה אך במידה ועלסמ הנסיון והידע הגידול נראה כליפומה איןצורך למהר ומותר לחכות בתנאי שממשיכים לעקוב. המעקב אחר הגודל נעשה על סמך ההתרשמות במישוש ולפעמים במדידה של הקף השוק.

29/06/2003 | 10:10 | מאת: משה

תודה על תשובתך רציתי רק לדעת האם יהיה עלי לעקוב כל הזמן (כל החיים) אחר הליפומה או שדי בפרק זמן מסוים בכדי לקבוע שאין שינוי בממדים. שוב תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים