"חור" בגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/06/2003 | 09:29 | מאת: אלעד

לבני בן החודשיים יש מעין "חור" בגב, מספר סנטימטרים מעל פי הטבעת. בבית היולדות שלחו אותנו למעקב בקופ"ח. לא רופא המשפחה ולא אורטופד ילדים הסבירו לנו מה המשמעות ורק וידאו שה"חור" אינו מפריש. מה זה יכול להיות? האם התופעה מוכרת? האם היא צפויה להיעלם? מתי?

17/06/2003 | 11:19 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

קוראים לו -לחור :SACRAL DIMPLE (גומת חן מעללעצם הצולב. ) מדובר בסינוס - כלומר תעלה מנהרה ללא מוצא שמגיעה סמוך לעצם העצה (קוקציקס) עפ"ר זה ממצא חסר משמעות במקרים נדירים זה יכול להיות ממצא נלווה למה שנקרא SPINAL DYSRAPHYSM כלומר מבנה לא מושלם של עמוד השדרה. יש לחשוד באפשרות זאת במצבים הבאים: 1. רצפת החור עמוקה ואינה נראית בעין, 2. יש מעין תלתל שער מסביב לחור 3. הקפל החוצה את העכוז יש לו צורת Z בקצהו העליון.

17/06/2003 | 11:37 | מאת: אלעד

תודה, האם זה צפוי לעבור מתי שהוא?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים