הליכה לא תקינה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/06/2003 | 23:14 | מאת: שרונה

ערב טוב.מתנצלת מראש על האורך של השאלה. התינוק שלי בן שנה וחודש.הלכנו לאורופד בן יצחק בראשל"צ ,כי שמנו לב.שהוא לא הולך יציב למרות שהוא הולך כבר שלושה חודשים כמעט.מגיל 11 חודשים בערך. הרגל השמאלית לא יציבה כמו השמאלית.עם נעליים זה עוד יותר בולט הוא הולך והולך בגינה במין התנדנדות כזאת ונופל המון.הכף השמאלית כאילו פונה פנימה כזה.ולפעמים הרגליים גם כאילו מצטלבות קצת.הוא נופל המון גם בבית. הוא לא מסוגל לעמוד יציב במשך כמה שניות ארוכות.הוא פשוט מאבד שיווי משקל.(ונתקל המון בחפצים). האורטופד אמר לו ללכת הליכה קצרה.אבל בהליכה הזאת גם אני ראיתי כאילו הכל תקין כי היא הייתה מאוד קצרה.רק בהליכה ארוכה קצת יותר אפשר לראות את זה. המסקנה שלו הייתה שהכל תקין ולבוא לביקורת בעוד חצי שנה. אבל אני מודאגת.מה ניתן לעשות עד אז???דעתו לא נראית לי מספיק.אני חושבת שהוא טועה. *הוא טוען שצריך נעליים סגורות לגמרי,גם לא סנדלים קצת פתוחות.האם עדיף לשים אותו יחף גם בגינה.האם אין בכך נזק ללכת בחוץ עם גרביים? האם יש נעליים מיוחדות ? האם כדאי ללכת לאורופד נוסף? מה בכלל ניתן לעשות עד אז ,כדי לא לגרום לנזק?

17/06/2003 | 09:29 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

זה נורמלי לחלוטין לילדים בחדשים הראשונים של הליכה ליפול והרבה מכיון שהם קטנים הם נופלים מנמוך . אשר לנעליים הכלל הוא מה שפחות .ילדים המבלים את ילדותם יחפים סובלים פחות מבעיות בכפות הרגליים. אין שום דבר רע בסנדלים. במקרה של נעלים מה שחשוב הוא שהחלק הקדמי (קופסת האצבעות ) יהיה רחב ולא ילחץ על האצבעות ושהחלק האחורי יחזיק את הרגל. הנעל צריכה להיות קלה וגמישה.

19/06/2003 | 13:42 | מאת: שרונה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים