ליפומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/06/2003 | 13:23 | מאת: יהורם

ליפומה תחת הברך שאינה מפריעה לתנועה ואינה מציקה יותר מידי האם יש להסירה בניתוח ???? הבנתי שרק כך ניתן לבדוק את מרכיבה באופן ודאי ולפסול אפשרות לגידול ממאיר האם הבנתי נכון?

09/06/2003 | 21:58 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

נכון הוא שתשובה החלטית תקבל רק לאחר בדיקה היסטולוגית שמצריכה כמובן כריתה של הגוש. עם זאת ניתן לאבחן ליפומה באופן קליני ואם היא לא מפריעה אין צורך למהר ולהוציאה.

10/06/2003 | 09:57 | מאת: יהורם

כאשר אתה אומר שניתן לאבחן ליפומה באופן קליני האם כוונתך היא שניתן לשלול ממאירות של התאים הללו גם ללא ביופסיה? ואם כן לשם מה נדרשת הבדיקה ההיסטולוגית ??? חן חן על תשובתך

מנהל פורום אורתופדיית ילדים