אקסטנציה בגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/06/2003 | 10:19 | מאת: טל

לבתי בת 20 חודשים מבנה גוף רזה וגבוה, בטנה תינוקית בולטת , חברתי הסבה את תשומת לבי לכך שגבה מקושת מעט (קעור) וכתפיה משוכות לאחור, ואף השתמשה במונח אקסטנציה לתיאור הסימפטום. (חברתי אינה רופאה). שאלותי: האם זו תופעה נפוצה בגיל זה? האם הקיעור בגב הוא פונקציה של קימור הבטן? בתי מתהלכת בעיקר יחפה, האם נעל תשנה את היציבה? האם יש לבצע עמה תרגילים כלשהם, כמו עירסול, סלטות וכד' כדי לאפשר הרפיה ? ובעיקר האם למהר לאורטופד? תודה רבה.

09/06/2003 | 21:56 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

טוב מראה עיניים מהלך נפש ואני לא ממש הצלחתי לדמיין לעצמי על מה את מדברת . כך שאם יש לך ספקות פני לאורתופד . בהליכה לא בריצה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים