דלקת חולפת במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/06/2003 | 10:44 | מאת: מיכל

בני בן 5 לפני 3 חודשים הוא התעורר בבוקר עם כאב במפרק הירך שהקשה עליו ללכת וגרם למעין צליעה. בדיקה אצל רופא ילדים ואורטופד כולל צילום רנטגן ובדיקת דם מפורטת הביאו למסקנה שמדובר בדלקת חולפת של מפרק הירך.הטיפול היה מנוחה.כעבור יומיים הכאב חלף וחזרנו לפעילות רגילה. רופא הילדים שלל אפשרות לדלקת פרקים(מסקנה שנבעה מבדיקת הדם) 2 נקודות לציון שאיני יודעת אם הן רלוונטיות:1-כחודש לפני הוצאו השקדים-אדנואידים+גרון 2-בבדיקת הדם היה ערך גבוה STREPTOLISIN=1900 ערך זה הוביל למשטח גרון שהיה חיובי ובני קיבל אנטיביוטיקה.(לא היה חום) אני מציינת 2 עובדות אלה מכיוון שאני יודעת שיש קשר בין סטרפטוקוקוס לבין דלקת פרקים. לאחר 10 ימים שוב היו כאבים וצליעה והמסקנה היתה גם הפעם זהה (הפעם ללא צילום ובדיקות דם) הכאב היה מעט יותר ממושך וחלף כעבור שבוע. אתמול הופיעו כאבים חלשים יותר אלא שהפעם ברגל השניה. לרופא לא היה ספק שמדובר באותה תופעה שיכולה לחזור ונובעת מתגובת הגוף למחלה וירלית מלווה בחום. מס' שאלות לי :1- האם בדיקת הדם שוללת בוודאות דלקת פרקים ואם לא מה כן ? 2-האם בכל פעם שמופיע כזה כאב יש צורך בבדיקות דם צילום וכו'? 3-רופא הילדים ציין בפנינו שעם הזמן התופעה תהיה מוחלשת יותר-האם זה איזושהי "התחסנות" של הגוף? 4-האם דלקת חולפת של מפרק הירך(יש שם קצר יותר?) מופיעה רק אחרי חום הקשור במחלה וירלית? האם אני דואגת לחינם וזו אכן תופעה שחוזרת מפעם לפעם?האם היא חולפת לגמרי בגיל מסוים? אגב-לא מצאתי בפורום התייחסות לבעיה. מחכה לתשובה תודה מראש מיכל

02/06/2003 | 21:18 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

קדחת השגרון מאופיינת בדלקת מפרקים נודדתכלומר היוםם יש דלקת של מפרק הכתף ומחר מחרתיים בברך א ומפרק הירך וכעבור יום יומיים שוב במקום אחר אובמספר מקומות. המחלה מלווה בחום והרגשה כללית גרועה וכמוהן כאב ניכר אודם ונפיחות של המפרקי הפגועים. בבדיקות מעבדה נמצא שקיעת דם מוחשת ובדיקות עם ערכים גבוהי של נוגדנים כמו ASLO . סינוביטיס חולפת או זמנית (TRANSIENT SYNOVITIS ׂ ) מופיעה בצורת כאב קל של מפרק בדרך כל למפרק הירך עם צליעה בדרך כלל קלה והיא חולפת מאליה כעבור מספר ימים ללא עליה של שקיעת הדם או ממצא בבדיקות אחרות . הבדיקה הרלונטית הכמעט יחידה היא בדיקת אולטרהסאונד של המפרק שבה רואים כי במפרק מצטבר מעט נוזל. צילום רגישל חשיבותו לצורך שלילה של מחלות אחרות. הקשר בין דלקת חולפת של מפרק ובין מחלת חום אינו מבהק והיא יכולה להופיע גם ללא מחלה כזאת. אין תהליך של התחסנות אך המחלה ממעטת להופיע עם ההתבגרות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים