תשובת מיפוי עצם בעיקבות NOF

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/05/2003 | 13:38 | מאת: טל

ד"ר לב אל שלום. להלן שאלתי שהופנתה אליך בתאריך 17 לאפריל, ואתה השבת עליה ובהמשך ביצענו לפי הוראת הרופא המטפל - מיפוי עצם וכעת כשקיבלנו את תשובת מיפוי העצם אנו מבקשים הערכתך 1) להלן השאלה מ- 17 לאפריל.: בני התלונן מעל כחודש על כאבים בשוק ימין מעל הקרסול, הלכנו לאורטופד אשר ביצע צילום שבו התגלה non ossifiel fibroma chondr.. rt.distal tibia (כפי שהצלחתי להעתיק ממיכתב השיחרור). הילד בן 16 ולדברי הרופא המימצא תופס כ- 25% מהעצם וכדאי להמתין לצילום חוזר בעוד כשישה חודשים, שאלותי :האם אין צורך לבצע כעת גם מיפוי עצמות ו - c.t או אולי m.r.i שזה ללא קרינה . האם הדבר מחייב ניתוח כלשהו על פי המצב כרגע או בהמשך. מה קורה במיקרה של שבר. האם דבר כזה עלול לפגוע בפרופיל הרפואי ולפגוע באפשרות גיוסו לצבא ( מאחר והוא לומד בבית ספר צבאי). 2) להלן תשובת המיפוי:קיימת קליטה פתולוגית בקצה הדיסטאלי של הטיביה הימנית ללא קליטות פתולוגיות אחרות בשלד כולו. לסיכום: הקליטה בטיביה הימנית - פעילות אוסטאובלסטית שאיננה ספציפית ומציעים המשך בירור רנטגני. בתודה על תשובתך טל

20/05/2003 | 22:31 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בדיקת מיפוי עצמות לשם איבחון NOF היא מיותרת ולכן מזיקה . אין צורך בניתוח. הסיכוי לשבר הוא זניח. עד שיגיע לגיל גיוס הNOF יהיה היסטוריה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים