חגורת כתפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/05/2003 | 14:12 | מאת: רון

שלום יש לי תינוקת בת 7 חודשים העניין הוא שכשהיא שוכבת על הבטן היא מנסה לעמוד על הברכיים אך היא אינה מצליחה להרים את פלג הגוף העליון על הידיים הכי גבוה שהיא יכולה זה על אמות הידיים נראה שיש חולשה בחגורת הכתפיים – עלי לציין שהיא מתהפכת מהגב לבטן אך מהבטן לגב לעיטים רחוקות ובמאמץ רב כמו כן תוך כדי שכיבה על הבטן היא מרימה את ידיה לצדדים אך הידיים נשארות מקופלות כשהמרפק פונה החוצה תנועת אוירון המליצו לי בטיפת חלב להשכיבה על כרית או על הרגל שלי ולתת לה משחק מלפנים על מנת שתביא את הידיים קדימה (דבר שהיא עושה גם תוך שכיבה רגילה על הבטן) אך לא נראה שיפור וגם נראה שכל העניין מציק לה האם יש דרכים נוספות לעזור לה ולטפל בעניין זה תודה

15/05/2003 | 22:51 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

המיומנות המוטורית שלהילדים משתפרת בתהליךשלהבשלתמערכת העצבים שהוא בלתי תלוי בפעולות שאתה יכול לעשות. זאת אמונה תמימה שאין לה תשתית עובדית שניתן לגרותאת מערכת העצבים של התינוק להתפתח . במילים אחרות גם אם תסרוג גרביים תשיג אותה תוצאה כמו אם תחזיק את בתך על רגליך ותניח משחק מלפנים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים