עיכוב בגדילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

29/04/2003 | 22:58 | מאת: איילה

ערב טוב, בתי בת ה- 4 וחודשיים נוטה ליפול (לא כל הזמן) ושברה עד עתה יד, רגל, פרקה את כתפה, ועכשיו לאחר נפילה שנראתה די עדינה - היא שברה את עצם הירך. היא די נמוכה לגילה (93 ס"מ), אך לא אשקר ואודה שרוב בני משפחתי ומשפחת בעלי הינם לא גבוהים במיוחד. בבדיקת גיל העצמות לפני יומיים הועלה שהגיל הוא שנתיים וחצי. האם יתכן שגיל העצמות הנמוך מעיד על בעיה בעצמות ולכן הילדה שוברת כ"כ בקלות את עצמותיה? מה אפשר לעשות? תודה.

30/04/2003 | 14:17 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עיכוב בצמיחה אינו מעלה את שבירות העצמות . יש לבדוק האין מדובר כאן באחת המחלות של שבירות יתר של עצמות ( אוסטאוגנזיס אימפרפקטה) או בעיה אחת בחילוף החמרים הבונים את העצם.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים