club foot

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/04/2003 | 23:02 | מאת: גלית

בני בן 5 חודשים נולד עם club foot ברגל שמאל במשך 4 חודשים טופל ע"י גבסים בגיל 4 חודשים עבר ניתוח לחיתוך גיד אכילס לאחר הניתוח הילד גובס ל3 שבועות נאמר לנו כי בני יזדקק לעוד חודש גבס ולאחר מכן בנעלים מיוחדות שמחוברות זו לזו עד שימלאו לו 12 חודשים *מדוע יש צורך לחבר בין שתי הרגלים למרות שהבעיה היא ברגל שמאל בלבד? *האם יש תחליף לשיטה זו ? *האם העובדה ששתי רגליו קשורות זו לזו תפגע בהיתפתחותו? *מה הם ההשלכות של club foot בעתיד ? *האם בני יוכל ללכת ללא כל בעיה וקושי בעתיד ? *האם ידוע לך סוג של טיפול נוסף נשמח לשמוע בתודה מראש הורים מודאגים

27/04/2003 | 23:11 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

חיבור שתי הרגליים באמצעות סד שנקרא סד דניס בראון זו השיטה היותר יעילה לשימרה על התיקון שהושג עד כה. שיטת הטיפול ( שיטה לפי פונסטי) שבנך קיבל הפכה להיות השיטה הפופולרית ביותר כיום מחמת הצלחתה העצומה בהשואה לשיטות קודמות. הישנות של העווג (דפורמציה) תפגע בהתפתחות הרבה יותר מחיבור שתי הרגליים. סיכוייו של בנך ללכת ללא קושי גדולים מאד. ידוע לי על סוג טיפול אחר. זנחתי אותו לפנישלש שנים לטובת השיטה של פונסטי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים