nof

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/04/2003 | 11:11 | מאת: טל

ד"ר למדן שלום. בני התלונן מעל כחודש על כאבים בשוק ימין מעל הקרסול, הלכנו לאורטופד אשר ביצע צילום שבו התגלה non ossifiel fibroma chondr.. rt.distal tibia (כפי שהצלחתי להעתיק ממיכתב השיחרור). הילד בן 16 ולדברי הרופא המימצא תופס כ- 25% מהעצם וכדאי להמתין לצילום חוזר בעוד כשישה חודשים, שאלותי :האם אין צורך לבצע כעת גם מיפוי עצמות ו - c.t או אולי m.r.i שזה ללא קרינה . האם הדבר מחייב ניתוח כלשהו על פי המצב כרגע או בהמשך. מה קורה במיקרה של שבר. האם דבר כזה עלול לפגוע בפרופיל הרפואי ולפגוע באפשרות גיוסו לצבא ( מאחר והוא לומד בבית ספר צבאי). חג שמח ותודה מראש

18/04/2003 | 13:38 | מאת: טל

21/04/2003 | 17:27 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין צורך בצילום או בדיקת דימות נוספת. הסיכון לשבר הוא זעיר. במקרה של שבר מטפלים בשבר באופן רגיל. אין סיבה להוריד פרופיל.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים