גמישות יתר במפרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/06/2001 | 13:51 | מאת: אסנת

ברצוני לדעת מה ניתן לעשות עם ילד בגיל 7 לפני כתה א' בעל גמישות יתר במפרקים. קשה לו לשבת ישר ולדעתי יש לו עקמת קלה (לא אובחן ע"י אורטופד)

25/06/2001 | 21:26 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום אסנת, גמישות יתר איננה מחלה ובמרבית המקרים אין צורך בטיפול (ואין טיפול יעיל). לעומת זאת, עקמת הינה מצב המחייב אבחנה נכונה ולעיתים אף מצריך טיפול. בילד בגיל 6, אף אם יש לו גמישות יתר, עקמת איננה מצב תקין. אני ממליץ בדיקה על ידי אורתופד או רופא ילדים. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים