עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/04/2003 | 17:16 | מאת: שרון

שלום לבני בן השנה וחצי היה (יש עדין ) קצת טורטיקוליס קל הוא טופל בפיזיוטרפיה ששיפרה את הצד התפוס - עדין יש הטיה קטנה מאוד כאשר הוא הולך כתף אחת שלו קצת נמוכה מהשניה האם הדבר קשור לטורטיקוליס ? האם זו עקמת ? איך אפשר לדעת אם זו עקמת ? מה המקום (רופא, מחלקה) הטובים בארץ לבדיקת דברים מסוג זה אציין שהוא נבדק ע"י אורתופד בביה"ח 'דנה' ונאמר לנו שישנה הטייה קלה - אבל זה כבר לא טורטיקוליס אשמח לקצת מידע בנושא

10/04/2003 | 22:29 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

די בבדיקה גופנית טובה אם הילד משתף פעולה בכדי, להבחין בין עקמת לטורטיקוליס. ברצף שבין טורטיקוליס קשה למצב נורמלי יש הרבה מצבים. בקצה הסקלה באזור הסמוך לנורמלי ובאזור הנורמלי יש מספר מצבים. וההחלטה אם זה כבר תקין או עדיין חולני היא לא לגמרי מדעית.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים