קצב גדילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/03/2003 | 23:29 | מאת: איתי

אנחנו הורים לבת מקסימה ומדהימה בת 3 חודשים. כשנולדה היה גובהה כ 47-48 ס"מ. בביקור המעקב האחרון בטיפת חלב נמדדה 54-55 ס"מ. מידה זו מציב אותה במיקום של האחוזון של ה 3%. מבחינת המשקל, טפו טפו, עולה לא רע בכלל ונמצאת באחוזון ה 25-50 אחוז. האם עלינו להיות מודאגים מקצב הגדילה הנ"ל? האם יש בשלב זה לעשות משהו (אולי ע"י טיפול הורמונלי של הורמון הגדילה GH או טיפול ע"י IGF-1)? אודה על התייחסותכם.

24/03/2003 | 11:12 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הצמיחה לגובה של ילודים אינה נעשית במהלך רציף אלא בקפיצות . אחת לחודשיים בערך יש תקופה של כ 24 שעות של צמיחה לגובה . כך שעל כל בדיקה יש לחזור כעבור חדשיים אם סבורים שאינה תקינה. דבר נוסף - חשוב לדעת את קצב הצמיחה באותה מידה שחשוב לדעת את האחוזון . ילדים השומרים על קצב צמיחה אחיד ואין להם פיגור בגיל עצמות אין צורך לטפל בהם והם יגיעו לגובה דומה לזה של הוריהם.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים