פיברומה לא מסויידת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/02/2003 | 15:20 | מאת: אייל

שלום, לילדתי בת ה-10 נגרם שבר ברגל כתוצאה מנפילה. בצילום הסתבר שלילדה "פיברומה לא מסויידת" בשני אזורים ברגל שמאל ("בטיביה רגל שמאל"). הגידול התחתון בחלק התחתון של הרגל הנו גדול כביצה ומקיף את כל העצם. בוצע צילום רנטגן בכל הגוף (למעט ידיים) ולא נמצא ממצא כלשהו. שני רופאים שבדקו את הצילומים (רופא משפחה ורופא מומחה לילדים) חושבים שזה אינו ממאיר. בוצע CT ועדין לא קבלנו את התשובות. הטכנאי שביצע את הבדיקה אמר לי שהוא בטוח שהסיצטה הנה שפירה. שאלותיי : 1. האם ה-"מחלה" והסימפטומים הנם הפיכים. 2. איזה סוג טיפול נהוג כדי להפסיק את גידול (בהנחה שהיא גדלה) הציסטה וכיצד ניתן להסירה. 3. אשמח לקבל גם מידע בנוגע לטיפולים חדשניים בנושא, גם אם אינם מבוצעים בארץ. 4. למי עלי לפנות, לאורטופד או לרופא בתחום אחר ? בתודה מראש אייל , אבא מודאג

24/02/2003 | 22:08 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

פיברומה לא מסויידת אינה ממש גידול אלא פגם בתהליך בניית העצם על ידי קרום העצם. מהלך המחלה הוא נטיה לגדילה של אזור הלקות כל עוד מתרחש תהליך הצמיחה עםהבגרות הלקות מסתיידת ומתגרמת לקות שהקוטר שלה גדול מ50% מקוטר העצם באותו מקום עשויה לגרום לשבר במקום ונהוג להוציא אות הולהשתיל עצם במקומה.

25/02/2003 | 09:20 | מאת: אייל

שלום ותודה על ההתייחסות, האם תוכל להסביר לגבי תהליך השתלת עצם במה הוא כרוך, ומה הסיכונים ? תודה אייל.

09/07/2003 | 12:21 | מאת: אייל

כמה סוגי פיברומות יש? מה אומרת התפתחותן על איבר המין הזכרי וליג הטבור? האם יש הדבקה? במגע מיני? ( אוראלי, אנאלי - לא מדובר במשכב זכר). אשמח לתשובות, הזוגיות לוחצת...

מנהל פורום אורתופדיית ילדים