רוטציה פנימית מפרקי ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/12/2020 | 10:17 | מאת: יעל

שלום ד"ר, בני בן 7.5. מגיל צעיר כפות הרגליים שלו פונות פנימה בהליכה. היינו מספר פעמים אצל אורתופד ילדים שהמליץ על מעקב ואמר שברוב המקרים זה עובר עם הגיל. בביקור האחרון השבוע הרופא אמר לי שבגיל 7.5, הסיכוי שזה יעבור לבד הוא נמוך יותר. כתב בסיכום שרוטציה פנימית של מפרקי הירך היא 80, חיצונית 30. ציר רגליים - ורוס של טיביות דו"צ 10 מעלות.פרט לגמישות יתר קלה - כל שאר הפרמטרים שבדק תקינים. המלצתו היא - פעילות גופנית קבועה ולשקול ייעוץ אפוסתרפיה. כל זאת כדי לנסות להמנע מניתוח. - לצערי שכחתי לשאול אותו מה הסיבה שיש לנתח במידה וספורט ואפוסתרפיה לא יעזרו? - האם יש לך המלצות נוספות מעבר למה שאותו רופא המליץ? תודה רבה יעל

אפוס תרפיה טובה במקרים רבים אך לדעתי לא בשביל זה. ממה שאני מבין לילד לא מפריע אז למה לשגע אותו? אצל בנים זה יכול להסתדר אפילו עד גיל 10 במיוחד אם הוא קטן פיזית, נדיר שצריך להגיע לניתוח

מנהל פורום אורתופדיית ילדים