פעוטה צולעת בפתאומיות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/09/2020 | 20:47 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, הבת שלי בת 3, החלה לצלוע בפתאומיות לפני שבוע. ללא חבלה, ללא חום. היינו אצל הרופאה, ששלחה אותנו למיון. במיון שחררו אותנו כי לא מצאו דבר ( ביצעו בדיקה גופנית אבל לא ביצעו בדיקות דם ולא צילום). הילדה חיונית ושמחה, לא כואב לה כלום. הצליעה מוזרה, היא מרימה את הבוהן ונמנעת מלדרוך על החלק הפנימי ליד הבוהן הגדולה. דורכת יותר על החלק החיצוני של כף הרגל. אבל מצד שני היא קופצת ויכולה לעמוד על קצות האצבעות בלי בעיה. רק כשהיא הולכת היא מרימה את הבוהן ולא דורכת על החלק הזה של הרגל. כשנוגעים שם לא כואב לה. מה זה יכול להיות? אני דואגת מאוד תודה רבה וסליחה על האורך, נעמה

נשמע שאפשר לעקוב קצת היות ולא כואב ואין חום. במידה ואין ממצא בכף הרגל (עקיצה, פצע, קוץ וכדומה) ולא חולף תוך 3-4 ימים כדאי לגשת לבדיקת אורתופד ילדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים