המשך שאלה לדר זינגר בנושא מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/04/2020 | 21:05 | מאת: טל

דר השבת כי אולי שבר מאמץ כיצד ניתן לדעת?הרופא אמר תקין שחרר אותנו וסרב לבצע רנטגן ממוקד לאיזור כפי שנכתב בפענוח בטענה שצילום שדרה כולו בעבר היה תקין למרות שלהבנתי זה לא מכוון לאיזור שנתגלה.עוד נרשם בפענוח ממצא לא ברור ייתכן משינויי עומס או פיזיולוגי בסקומרול נוד.הילד כואב בהתכופפות פיסיותרפיה לא עוזרת ממש ומודאגת מאד

איני יכול לענות מבלי לבדוק את הילד אך ככל הנראה הרופא צודק וטוב שנמנע מצילומים מיותרים.

05/05/2020 | 08:19 | מאת: שרית

הייתי ממליצה ללכת לרופא נוסף להתייעצות. ביתי הינה חיילת בשירות קרבי וסובלת משברי מאמץ, תופעה של כאבים מטורפים ללא הקלה עם שום כדור. לאחר כשלושה חודשים של סבל מטורף (ואבחנה כי אלו הם אכן שברי מאמץ) התחלנו טיפול עם תוסף סידן אמורפי (אגב, לילדים יש באבקה, ביתי אומנם חיילת אך לא נוטלת כדורים וזה עבורה הפתרון המושלם) , כיום היא נוטלת כבר ארבעה חודשים את התוסף ויש שיפור אדיר בתופעה ובכאבים. ממליצה בחום.

05/05/2020 | 22:24 | מאת: טל

תודה לך על התגובה עם נושא בתך.ברור שאפנה לרופא כי לא אמור להיות כאבים לילד בשדרה בטח שנמצא משהו ולו הזעיר ויש עוד בדיקות שניתן לעשות בנוגע לקרסול ולכתף גם לא קיבלנו תשובות ולכן נפנה לרופא אחר ונשמע מה יאמר

מנהל פורום אורתופדיית ילדים