תשובת מיפוי עצמות לילד בן 13

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/04/2020 | 19:29 | מאת: טל

שלוםדר,בני בן 13 מזה כמעט שנתיים עם כאב לחץ יותר נכון באמצע עמוד שדרה.גבי.מעבר מותני גבי.בזמן התכופפות בלבד.לםני מס חודשים כאב בקרסול שמאל 3 ארטעים כאלו עם צליעה שחלפו כולם אחר משחק כדור בביהס.ועוד לחץ בכתף ימין שגורם לו להרמת השכם והכתף לשחרר.צילוםשדרה היה תקין. מיפוי עצמות יצא בשלב הגרמישל גוף חוליה די 11 בציד השמאלי הדגשה מוקדית מזערית המודגמת רק בספקט.מה אומרת התוצאה?מודאגת מאד.

יכול להיות שזה רק ממצא מקרי ואולי שבר מאמץ (לא מיקום שכיח), גשי לרופא המטפל בודאי יש לו את התשובה.

26/04/2020 | 20:37 | מאת: טל

דר כיצד יודעים אם זה שבר מאמץ?הרופא שחרר אותנו אמר הכל תקין,ושהצילום בעבר גם תקין למרות שלא היה ממוקד ומכוון למרות שבפענוח נרשם שממצא לא ברור שאולי זה פיזיולוגי בסקומרול נוד או משינויי עומס ושלעשות צילום מכוון לאיזור.הילד כואב בהתכופפות המון זמן מודאגת פיסיותרפיה לא עוזרת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים