שש אצבעות בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/01/2003 | 18:44 | מאת: ערן

ידידתי ילדה בת עם שש אצבעות בכל כף רגל. בגיל שנה הילדה נותחה והאצבעות הנוספות הוסרו . לדברי הרופא הדבר לא דורש התייחסות מיוחדת. לאחרונה קראתי שישנה מחלה מסוימת שנולדים עם שש אצבעות בכל אחת מהגפיים(עליונות ותחתונות) , וגורמת להשמנה ובעיות ראיה. א. האם המקרה של הבת הינו גם בחתך המחלה. ב. מה שמה של המחלה תודה רבה. נ.ב - האם לדעתך המקרה אינו דורש התיחסות.

14/01/2003 | 22:27 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אני מניח שאתה מתכוון לתסמונת לורנס מון בידל. זו כוללת ריבוי אצבעות פגיעה בראיה (רטיניטיס פיגמנטוזה)השמנה , פיגור שכלי,חרשות , פזילה, ופגיעה בכליות. אני מקווה שאין זו מחלתה של התינוקת.

15/01/2003 | 19:40 | מאת: ערן

רופאי הילדה ענו שזהו כנראה מקרה תורשתי ופרט לתוספת האצבעות ברגל אין לכך כל משמעות נוספת. האם על סמך נסיונך/דעתך 6 אצבעות בכל כף רגל בלבד(לא בידיים) הנן סימפטום של תסמונת זו. דרך אגב , האצבעות הוסרו בניתוח כירוגי. תודה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים