מדלל דם לילדה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/02/2020 | 11:24 | מאת: גלי

בתי בת ה 14 שברה את מפרק עצם הירך במהלך סקי בצרפת. היא נותחה שם בשבוע שעבר (28.1) ואתמול שבנו לארץ. הוראות המשך הטיפול מהבי״ח בצרפת כוללות המשך מתן מדלל דם מדי יום למשך חודש. אנו זקוקים למרשם בדחיפות על-מנת לתת לה את הזריקה היום. רופאת הילדים ביקשה שנראה אורתופד, אך לא מוצאים תור להיום ומעדיפים להימנע ממיון. האם מקובל גם בארץ לתת מדלל לילדים לאחר ניתוח להמשך הזרקה עצמית בבית? תודה!

נושא שנוי במחלוקת, יש הנותנים ויש שלא. בעיקר תלוי במשקל הילדה וכמה היא ניידת. רופאת ילדים יכולה לתת מרשם לזה. לדעתי כדאי לתת לפחות ל 3 שבועות.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים