הטיית ראש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/01/2003 | 14:07 | מאת: עידו

ד"ר למדן שלום, בני הוא בן כ- 9 חודשים. מגיל חודשיים לערך זיהינו הטייה זמנית של הראש לשמאל ולאחר מכן לימין, כל פעם למספר ימים (כשבוע). פנינו לפיזיותרפיה - והטענה היתה שאין מה לעשות בהקשר זה עקב ההטייה לשני הצדדים. לאחר מכן הופנינו לבדיקת ראיה שהיתה גם תקינה. פניתי גם לאורתופד ילדים בכיר של "מכבי" והוא טען שאין מה לטפל אלא להיות במעקב (שיכלול צילום צוואר). בנוסף הוא טען שאין זה טורקולוזיס. ברצוני לציין שההתפתחות המוטורית של הילד תקינה ואף מהירה (התיישב בגיל 6 חודשים ונעמד במיטה בגיל 7.5 חודשים). בנוסף, אין לו מגבלה להביט לאחד מהצדדים, אלא פשוט מחזיק את הראש לכיוון מסויים (בשכיבה, ישיבה). בנוסף, אציין כי לאחר שהתחיל לעמוד, הראש התיישר לתקופה הרצופה הארוכה ביותר (כשבועיים) ואז חזר לסורו. השאלות שלי הן: 1. באם אין זה טורקולוזיס - האם ישנן תופעות אחרות הגורמות להטיית ראש? 2. האם לדעתך יש משהו שכדאי לנו לעשות, כגון פיזיותרפיה, ע"מ שלא נפספס משהו בהתפתחות. 3. האם הסיכוי לכך שהתופעה תיעלם גדל כאשר הילד מתחיל להיעמד/ללכת? תודה, ומתנצל על אורך השאלה.

12/01/2003 | 21:47 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

טורטיקוליס הוא התופעה של הטיית הראש. יש סיבות רבות ושונות לטורטיקוליס כמו טורטיקוליס מולד, מחלת קליפל פייל, דלקת בגרון, בעיות עיניים אי יציבות בין חוליות צואריות ראשונות וכו'. כשלא מוצאים שום דבר מניחים שאין שום דבר - או לפחות אין שום בעיה מעל פני השטח וממליצים לעקוב.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים