קיצור גיד אכילס לילד בן 13

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/08/2019 | 18:18 | מאת: ג'נט

בני בן 13 אובחן ע"י הרופא שיש לו קיצור בגידים בשתי הרגלים ובעיקר בצד ימין. הולך על קצות האצבעות . הרופא שלח לMRI עמוד שדרה לכל אורכו- צווארי גבי ומותני- ללא ממצאים חריגים . הרופא רשם כי בבדיקתו מתהלך מינימלית על בהונות מתקשה ללכת פלנטיגרדית. DF ברך ישרה מינוס 5,ברך כפופה 0. והמליץ על ניתוח גיד אכילס דו"צ מסיבה אדיופטית.(ברצוני לציין כי היתה בעיית מפרקים כשהיה קטן- הסתדר ללא ניתוח) שאלתי מה זה אומר?, האם ניתוח הוא האופציה היחידה? מהו משך הניתוח ומה משך ההחלמה.

כן, הפתרון הינו ניתוחי, בד"כ גבס לכחודש ואחרי זה פיזיותרפיה לעוד כחודשיים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים