פער באורך הרגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/08/2019 | 14:15 | מאת: גלעד מהרצליה

שלום הבן שלנו בן 11.5 גובה 1.50 לפי העקומות אמור להגיע בעתיד לכ 1.80 אולי קצת יותר. כשמסתכלים עליו רואים שברך ימין קצת גבוהה מברך שמאל. ושקצת מטה את הגב שמאלה. בבדיקת רופא יש פער בין אורך הרגליים בוצע צילום לפי הפענוח הפער הוא רק בשוקיים 1 סמ. אין פער ביתר הרגל. האורטופד בקופח אמר שאין צורך בבירור נוסף אבל אפשר לשים מדרסים. מה דעתך? האם כדאי במצב כזה לשים מדרסים? האם יש משהו נוסף מומלץ לעשות? תודה רבה

בדרך כלל בפער כזה אין צורך בכלום אך המעקב הוא חשוב ביותר היות והפער עלול לגדול ועלולים להחמיץ טיפול, יש להיבדק אצל אורתופד ילדים מדי 6 חודשים למשך שנתיים לפחות

08/08/2019 | 22:01 | מאת: גלעד מהרצליה

תודה רבה! ובינתיים האם כדאי על פער של 1 סמ באורך הרגליים של ילד בן 11.5 לשים מדרס באחת הרגליים? או שעדיף לא לשים? תודה!!

מנהל פורום אורתופדיית ילדים